Idrettslege

Dr Kim Salte

Kim Salte er autorisert idrettslege NIMF og spesialist i allmennmedisin. Han jobber med A-lag og akademi i Viking og er del av idrettens helsesenter sitt kvalitetssikrede behandlernettverk. Ved siden av å jobbe som lege i Viking jobber han som lege for U16 landslag herrer fotball og på legevakt. Han har erfaring fra tidligere fastlegepraksis, rehabilitering, kirurgisk avdeling og Stavanger idrettsklinikk. Kim har deltatt i Nextgen gruppen til Olympiatoppen 2022-2023 og jobbet som lege for Olympiatoppen under sommer EYOF 2023.

Jobber med idrettsskader, muskel- og skjelettplager, ultralyddiagnostikk og ultralydveiledet injeksjonsbehandling, luftveisplager, ‘den dårlig fungerende utøver’ (Vanlige årsaker RED-S, overtreningssyndrom, post-covid) og generelle allmennmedisinske problemsstilinger.

Utfører ultralydveiledet injeksjonsbehandling med bla. senefenestrering, kortison, HVI, durolane (hyaluronsyre), ostenil tendon (hyaluronsyre), skleroterapi (polidocanol) og diagnostisk lokalbedøvelse ved usikkerhet om hvilken struktur som gir smerter.

Spesielle interessefelt er ultralyddiagnostikk, injeksjonsbehandling, tendinopati (‘senebetennelse’) og artrose.

kim@vikingklinikken.no