Kim Salte - mer info

Idrettslege

Dr Kim Salte

Kim Salte er autorisert idrettslege NIMF og spesialist i allmennmedisin. Han jobber med A-lag og akademi i Viking og er del av idrettens helsesenter sitt kvalitetssikrede behandlernettverk. Ved siden av å jobbe som lege i Viking jobber han som lege for U16 landslag herrer fotball og på legevakt. Han har erfaring fra tidligere fastlegepraksis, rehabilitering, kirurgisk avdeling og Stavanger idrettsklinikk. Kim har deltatt i Nextgen gruppen til Olympiatoppen 2022-2023 og jobbet som lege for Olympiatoppen under sommer EYOF 2023.

Jobber med idrettsskader, muskel- og skjelettplager, ultralyddiagnostikk og ultralydveiledet injeksjonsbehandling, luftveisplager, ‘den dårlig fungerende utøver’ (Vanlige årsaker RED-S, overtreningssyndrom, post-covid) og generelle allmennmedisinske problemsstilinger.

Utfører ultralydveiledet injeksjonsbehandling med bla. senefenestrering, kortison, HVI, durolane (hyaluronsyre), ostenil tendon (hyaluronsyre), skleroterapi (polidocanol) og diagnostisk lokalbedøvelse ved usikkerhet om hvilken struktur som gir smerter.

Spesielle interessefelt er ultralyddiagnostikk, injeksjonsbehandling, tendinopati (‘senebetennelse’) og artrose.

kim@vikingklinikken.no


Jonas Bergeland - mer info

Jonas Bergeland

Fysioterapeut

Jonas er utdannet fysioterapeut ved PH Absalon, Roskilde. Han har erfaring fra jobb i privat praksis og innenfor toppfotball. Har interesse for bl.a. rehabilitering, idrettsskader og muskel- skjelettskader og skal nå til høsten i gang med kurs innenfor idrettsmedisin.

jonas@vikingklinikken.no


Niklas Juliussen - mer info

Niklas Juliussen

Fysioterapeut

Niklas er utdannet fysioterapeut fra HiOA (2015). Han har jobbet ved flere tverrfaglige klinikker, samt landslagsskolen og idrettslag på bredde og toppnivå. Fra 2021 er Niklas fysisk trener og fysioterapeut for Viking Fotball akademi. Interessefelt er fysisk trening, idrettsskader, rehabilitering og muskel- skjelettplager. Han er opptatt av å se hele mennesket i behandlingssituasjoner. Niklas har etter utdanningen kurset seg og kan i tilleng tilby behandling i slyngetrening, dry needling, trykkbølge og idrettsskader.

Niklas er ansvarlig for vårt tilbud Ultrasonisk vekst og modningstest. Les mer om den her.

 

niklas@vikingklinikken.no

Telefon: 97584815


Mats Ellingsen - mer info

Mats Ellingsen

Fysioterapeut

Mats er utdannet fysioterapeut fra Saxion University i Nederland, med fordypning i manuelle teknikker og idrettsfysioterapi. Han har erfaringer fra både offentlig sektor, rehabilitering og privat praksis. Mats har også mange års erfaring med styrketrening og flere forskjellige idretter. Han er en allsidig terapeut med særinteresser innen idrettsskader og arbeidsrelaterte belastningsplager. Fra 2022 er Mats fysisk trener og fysioterapeut for Viking Fotball akademi.

mats@vikingklinikken.no


Francisco Relvas - mer info

Francisco Relvas

Fysisk trener

Francisco har en universitetsgrad fra Portugal innen idrettsvitenskap, trening og helse. Han har jobbet i idrettsbransjen siden 2006 og har lang erfaring som fysisk trener og personlig trener. Han har videreutdanning i skadeforebygging og funksjonell trening.

Franciscos hovedstyrker er biomekanikk, idrettsfokusert styrketrening, performance og prehab/rehab trening.

francisco@vikingklinikken.no


Tarald Sørenes - mer info

Tarald Sørenes

Kiropraktor

Tarald er spesialist på muskel- og skjelettskader, med sykemelding- og henvisningsrett til røntgen, MR og ortopedi. Han jobber i det medisinske støtteapparatet til Viking FK A-lag, og som medisinsk ansvarlig, samt fysisk trener til Viking FK A-lag kvinner. Han har tidligere vært tilknyttet Vidar FK, Wang Ung og Wang Toppidrett. 

Tarald har særlig interesse innen behandling av idrettsskader, rehabilitering og skadeforebyggende trening. Han har et høyt fokus på testing og trening for return-to-play etter skade. 

Han har videreutdanning innen idrettsproblematikk fra NIMI, FIFA og FC Barcelona. 

Tarald holder foredrag om trening, belastningsskader og idrettsproblematikk, blant annet for barn- og unge innen bredde- og toppidrett.

tarald@vikingklinikken.no


Kenneth Hammond Rosbach - mer info

Kenneth Hammond Rosbach

Manuellterapeut

Kenneth er utdannet fysioterapeut BSc (HONS) Physioterapy (2002), videreutdannet innen manuellterapi), Master of Musculoskeletal Physioterapy (2006), og er spesialist i manuellterapi MNFF. Han har tidligere jobbet ved Sunderland Royal Hospital og The Osborne Clinic samt hatt engasjement i Sandnes Ulf. Kenneth er nå manuellterapeut for Viking FK og har særinteresser innen idrettsskader, rehabilitering, arbeidsrelaterte belastningslidelser samt nakke/rygg-problematikk.

kenneth@vikingklinikken.no


Ansatte - Vikingklinikken

Petter Søndenå - mer info

Petter Søndenå

Manuellterapeut

Petter er utdannet fysioterapeut (BSc Hons Physiotherapy) ved Oxford Brookes University i 2013 og fullførte sin videreutdanning innen manuellterapi (MSc Musculoskeletal Physiotherapy) ved University of Brighton i 2019. Som manuellterapeut har han mulighet til å sykemelde (inntil 12 uker), henvise til radiologiske undersøkelser (Røntgen, MR og CT) og henvise videre til spesialisthelsetjenesten.
Han har jobbet ved flere tverrfaglige klinikker og har særinteresse innen behandling og rehabilitering av idrett-/ løpsrelaterte skader og nakke- og korsryggsplager. Han er fra 2021 del av Viking FKs medisinske støtteapparat. Petter er også manuellterapeut for Norges U21-landslag herrer.

petter@vikingklinikken.no

Telefon: 90508616


Halvard Øen Grova - mer info

Halvard Øen Grova

Daglig leder / Fysioterapeut

Halvard er utdannet fysioterapeut fra HiST (2006), har mastergrad i idrettsfysioterapi ved NIH (2009) og er spesialist i idrettsfysioterapi MNFF. Han har jobbet ved flere tverrfaglige klinikker. Siden 2009 har Halvard vært fysioterapeut og medisinsk koordinator i Viking FK. Fra 2018 har han også vært fysisk trener for Viking FK sitt a-lag. Halvard er også fysioterapeut for Norges U21-landslag herrer. Interessefelt er fysisk trening av lag og individuelle utøvere, idrettsskader, rehabilitering og bevegelsesanalyse / tilpasning av såler.

halvard@vikingklinikken.no