Ønsker du som ung idrettsutøver å optimalisere treningsprosessen din, samt redusere risikoen for skader?

Ta kontakt med vår testansvarlig fysioterapeut

Skreddersydd trening for din unike vekstkurve

Ønsker du å optimalisere treningsprosessen din, forbedre ytelsen, og redusere risikoen for skader? Med Ultrasonisk Vekst og modningstest hos Vikingklinikken kan du få skreddersydde treningsprogrammer basert på din unike vekstkurve.

Vekst og modning spiller en vital rolle i en idrettsutøvers utvikling, trenbarhet, skaderisiko og inkludering. Vi baserer vår tjeneste på solid forskning innen disse områdene og tilbyr markedets mest presise test for identifikasjon av vekst og modning. Dette gir deg best mulig grunnlag for din sportslige utvikling.

Vikingklinikken i samarbeid med Bioprofile AS er eksperter på kartlegging, veiledning og informasjon relatert til vekst og utvikling innen idrett. Med fokus på dine spesifikke behov og potensial, er våre primære mål:

 

• Forebygging av skader: Ved å identifisere din vekstspurt kan vi redusere risikoen for skader betraktelig.

 

• Optimalisering av trening: Kjennskap til din biologiske alder gir oss muligheten til å optimalisere treningen din.

 

• Redusere seleksjonsbias: Ved å forstå hvem som er tidlig, normalt, eller sent utviklet, kan vi bidra til å redusere seleksjon basert på modning.

 

• Ferdighetstrening: Tidlig trening basert på din forventede fysiske profil forbedrer dine idrettslige ferdigheter.

 

Hva gir testen deg?

Ved en Ultrasonisk Vekst og Modningstest (UVMT) får du følgende innsikt:

 

• Din utviklingsgrad (tidlig, normalt, sent)

 

• Din biologiske og kronologiske alder

 

• Din høyde, vekt og BMI

 

• Din estimerte slutthøyde

 

• Hvor langt du har kommet i din vekstspurt, uttrykt som % av din slutthøyde

 

Resultatene gir oss muligheten til å generere en detaljert rapport med informasjon om din nåværende vekstfase, potensielle skader du bør være oppmerksom på, veiledning i håndtering av belastning, og et personlig treningsprogram. Dette er utviklet av vårt team av eksperter på vekst og modning i ungdomsidrett, med formål om å forebygge skader og øke din prestasjon.

 

For å lære mer om vår UVMT test og hvordan vi kan hjelpe deg å nå dine idrettslige mål, ta kontakt med oss på niklas@vikingklinikken.no, eller book time for UVM-test på Vikingklinikken.no