Kim Salte - mer info

Idrettslege

Dr Kim Salte

Kim Salte er autorisert idrettslege NIMF og spesialist i allmennmedisin. Han jobber med A-lag og akademi i Viking og er del av idrettens helsesenter sitt kvalitetssikrede behandlernettverk. Ved siden av å jobbe som lege i Viking jobber han som lege for U16 landslag herrer fotball og på legevakt. Han har erfaring fra tidligere fastlegepraksis, rehabilitering, kirurgisk avdeling og Stavanger idrettsklinikk. Kim har deltatt i Nextgen gruppen til Olympiatoppen 2022-2023, jobbet som lege for Olympiatoppen under sommer EYOF 2023 og er tilknyttet Olympiatoppen Sørvest.

Han jobber med idrettsskader, muskel- og skjelettplager, ultralyddiagnostikk og ultralydveiledet injeksjonsbehandling, luftveisplager, ‘den dårlig fungerende utøver’ (Vanlige årsaker RED-S, overtreningssyndrom, post-covid) og generelle allmennmedisinske problemsstilinger. Blodprøver kan tas på klinikken og er inkludert i konsultasjonstaksten.

Utfører ultralydveiledet injeksjonsbehandling med blant annet kortison, PRP og diagnostisk lokalbedøvelse ved usikkerhet om hvilken struktur som gir smerter.

Spesielle interessefelt er ultralyddiagnostikk, injeksjonsbehandling, tendinopati (‘senebetennelse’) og artrose.

kim@vikingklinikken.no