Fysioterapi - Vikingklinikken

Ernæringsfysiolog Stavanger

Vi har klinisk ernæringsfysiolog på Vikingklinikken.

Bestill time

Få kostholdsveiledning på Vikingklinikken

Vår kliniske ernæringsfysiolog kan veilede deg slik at du får optimalisert ditt kosthold.

Såler - Vikingklinikken

Behandlingstilbud - Vikingklinikken

Lege og idrettslege i Stavanger

Ønsker du vurdering av vår idrettslege?

Bestill time

Vi har fått ny lege!

En av fordelene for deg som kommer til Vikingklinikken med en problemstilling eller skade, er at vi jobber tverrfaglig.

Fra 1. desember 2023 har vi ny lege på plass hos oss. Lege Kim Salte er spesialist i idrettsmedisin og allmennmedisin, og tar i mot et stort spenn av problemstillinger.

Timer bookes enklest via vår online booking oppe til høyre på siden. 


Vikingklinikken - Stadion

Ultrasonisk vekst og modningstest

Ønsker du som ung idrettsutøver å optimalisere treningsprosessen din, samt redusere risikoen for skader?

Ta kontakt med vår testansvarlig fysioterapeut

Skreddersydd trening for din unike vekstkurve

Ønsker du å optimalisere treningsprosessen din, forbedre ytelsen, og redusere risikoen for skader? Med Ultrasonisk Vekst og modningstest hos Vikingklinikken kan du få skreddersydde treningsprogrammer basert på din unike vekstkurve.

Vekst og modning spiller en vital rolle i en idrettsutøvers utvikling, trenbarhet, skaderisiko og inkludering. Vi baserer vår tjeneste på solid forskning innen disse områdene og tilbyr markedets mest presise test for identifikasjon av vekst og modning. Dette gir deg best mulig grunnlag for din sportslige utvikling.

Vikingklinikken i samarbeid med Bioprofile AS er eksperter på kartlegging, veiledning og informasjon relatert til vekst og utvikling innen idrett. Med fokus på dine spesifikke behov og potensial, er våre primære mål:

 

• Forebygging av skader: Ved å identifisere din vekstspurt kan vi redusere risikoen for skader betraktelig.

 

• Optimalisering av trening: Kjennskap til din biologiske alder gir oss muligheten til å optimalisere treningen din.

 

• Redusere seleksjonsbias: Ved å forstå hvem som er tidlig, normalt, eller sent utviklet, kan vi bidra til å redusere seleksjon basert på modning.

 

• Ferdighetstrening: Tidlig trening basert på din forventede fysiske profil forbedrer dine idrettslige ferdigheter.

 

Hva gir testen deg?

Ved en Ultrasonisk Vekst og Modningstest (UVMT) får du følgende innsikt:

 

• Din utviklingsgrad (tidlig, normalt, sent)

 

• Din biologiske og kronologiske alder

 

• Din høyde, vekt og BMI

 

• Din estimerte slutthøyde

 

• Hvor langt du har kommet i din vekstspurt, uttrykt som % av din slutthøyde

 

Resultatene gir oss muligheten til å generere en detaljert rapport med informasjon om din nåværende vekstfase, potensielle skader du bør være oppmerksom på, veiledning i håndtering av belastning, og et personlig treningsprogram. Dette er utviklet av vårt team av eksperter på vekst og modning i ungdomsidrett, med formål om å forebygge skader og øke din prestasjon.

 

For å lære mer om vår UVMT test og hvordan vi kan hjelpe deg å nå dine idrettslige mål, ta kontakt med oss på niklas@vikingklinikken.no, eller book time for UVM-test på Vikingklinikken.no


Lege - Vikingklinikken

Fysisk trening

Ønsker du å komme i bedre form? Eller å oppnå bedre resultater på banen?

Ta kontakt med vår fysiske trener

Fysisk trening på Vikingklinikken. Din ekspert på personlig trening i Stavanger.

Kontakt oss for individuell eller gruppebasert trening. Treningene blir ledet av en av våre dyktige fysiske trenere. Individuelle timer kan kjøpes hver for seg eller i pakker.

Vi tilbyr ulike typer trening for idrettsutøvere:

1. Basistrening – Bygg opp et grunnlag for en sterk og spenstig kropp. Forbedre biomekanikk og holdning gjennom korrektive øvelser og styrketrening.

2. Idrettsspesifikk fysisk trening. Ferdigheter som kraft, fart, smidighet og styrke blir utviklet i henhold til de spesifikke kravene i idretten utøveren deltar i.

3. Post-rehab styrketrening. Trening for deg som er ferdig med rehabilitering, men ønsker fortsatt fremgang på styrke og eksplosivitet.

Vi kan også tilby treninger for grupper og lag med de samme temaer som over.

 

Ønsker du å booke time for fysisk trening eller ønsker mer informasjon om våre treningstilbud kontakt oss på epost resepsjon@vikingklinikken.no

Fysioterapi - Vikingklinikken

Testutstyr - Vikingklinikken

Testutstyr

Få et skreddersydd treningsprogram basert på moderne testing.

Bestill time

Vikingklinikken tilbyr deg topp moderne utstyr i forbindelse med diagnostisering, forebygging og behandling av alle typer idrettsskader.

Blant det vi kan tilby er Force Decks og NordBord. Force Decks er kraftplater som måler hvor høyt du hopper, kraft, hurtighet og eksplosivitet. Dette er nyttig både for å måle prestasjon og fremgang, samt i en opptreningsprosess der man kan evaluere om man nærmer seg målet om retur til idrett. NordBord er et testsystem for måling av hamstringstyrke og ubalanse ved gjennomføring av Nordic hamstring-øvelser. Flere studier har vist en sammenheng mellom nedsatt styrke i hamstringmuskulatur og skade i denne. Med Force Decks og NordBord kan vi teste enkeltutøvere, men også hele idrettslag i løpet av en time. Ut i fra funn kan vi deretter sy sammen et individuelt tilpasset skadeforebyggende treningsprogram.

Vi har også testutstyr for måling av styrke og eksplosivitet. Dette benytter vi både i rehabilitering og for oppsett av treningsprogram for utøverne. Vi har utstyr fra kjente utstyrsleverandører som Keiser og GymAware, som er noe av det aller beste du kan få tak i. Vi kan skreddersy treningsprogram for optimal belastning og skadeforebygging.

I tillegg utfører vår testansvarlige Tarald Sørenes tester på VO2max og laktat.

Kontakt oss for avtale!


Ultralyd - Vikingklinikken

Ultralydundersøkelse

Har du fått riktig diagnose? En ultralydundersøkelse kan avsløre mer!

Bestill time

Ultralydundersøkelse og ultralydassisterte injeksjoner

Hos oss kan du få en ultralydundersøkelse av muskel- og skjelettsystemet som et tillegg til klinisk vurdering og undersøkelse for å diagnostisere og kartlegge en problemstilling.

Dette er for å bekrefte eller avkrefte kliniske funn slik at vi kan gi en bedre prognose og behandling/rehabilitering. Vi tilbyr også et tverrfaglig samarbeid med lege ved ultralydveiledet injeksjonsterapi.

Fordelene med ultralydundersøkelse ved Vikingklinikken er:

 • Lett tilgjengelig
 • Høyt detaljnivå (skildrer ned mot 0,3 mm)
 • Dynamisk undersøkelse med belastning og bevegelse
 • Fokusert undersøkelse
 • Direkte kommunikasjon med undersøker
 • Ikke smertefull og ikke invasiv

Denne undersøkelsen blir utført hos oss på klinikken og det er kort ventetid. Man trenger ikke henvisning fra fastlege eller spesialist for en ultralydundersøkelse av muskel- og skjelettplager hos oss. Bildene og rapport kan fås etter undersøkelse dersom man skal til videre utredning.

Ultralyd - Vikingklinikken

Manuellterapi - Vikingklinikken

Såler

Forebygg belastningskader med tilpassede såler. Kort leveringstid.

Bestill time

Innleggssåler som forebygger og behandler

Sammen med riktige øvelser kan såler både behandle skader og ha en forebyggende effekt. Feilstillinger i foten kan ikke bare påvirke fot, men også ankel, kne, hofte og rygg. En såle vil blant annet kunne styre foten inn i riktig bevegelse og kan også bremse unødvendig bevegelse.

Vikingklinikken tilbyr tilpasning av innleggsåler fra merkene Solemaids, GaitTec og Vasyli Medical. Vi undersøker og gjør en grundig evaluering av om du har behov for såler. Dette gjøres gjennom kliniske tester og bevegelsesanalyse. Deretter tilpasses sålene individuelt slik at du får en såle som er skreddersydd din for og dine plager.


Kiropraktikk - Vikingklinikken

Kiropraktor Stavanger

Få hjelp av vår kiropraktor!

Bestill time

Idrettsskader og kiropraktor

En kiropraktor er en spesialist med høy kompetanse på akutte og belastningsrelaterte idrettsskader og andre muskel- og skjelettlidelser.

En kiropraktor har: 

 • Kompetanse på akutte idrettsskader og belastningsskader av hele kroppen
 • Rask henvisning til undersøkelser som røntgen, MR og CT
 • Rask henvisning til ortopedisk vurdering
 • Kan sykemelde pasienter i opptil 12 uker

 

Behandlingstilbud: 

 • «Akutten» – Rask vurdering av alle akutte idrettsskader (med muligheter for videre henvisning til røntgen, MR/CT og ortoped)
 • Aktiv rehabilitering/opptrening av idrettsskader (menisk, korsbånd, osv.)
 • Behandling og treningsprogram for belastningsskader
 • Idrettsskader hos barn og ungdom relatert til vekstspurter
 • Skadeforebyggende trening og veiledning
 • Fysisk testing
 • Trykkbølgebehandling (betennelsesmerter i bl.a. fot, albue, skulder, osv.)
 • Behandlingsteknikker som leddmanipulasjon samt bløtvevsbehandling som triggerpunktbehandling og tørrnåler (akupunktur)

 

Aktiv Trening – Verdens beste Medisin!

Aktiv trening er en viktig del av kiropraktorens behandlingsopplegg for å lære pasienten å ta vare på egen kropp, og for å best mulig mestre og forebygge plager. Viktige målsetninger er å komme raskest mulig tilbake til idrettsbanen eller arbeidslivet, og kunne gjenoppta daglige aktiviteter. Mosjon og egentrening er generelt gunstig for de fleste pasienter med smertesyndromer og belastningslidelser, og et viktig verktøy for å unngå videre plager. Kiropraktoren gir instrukser på øvelser og kan tilpasse ut fra pasientens individuelle behov. Dette omfatter styrkeøvelser, uttøyninger, kondisjonsøvelser og avspenningsteknikker.

For pasienter med langvarig, eller tilbakevendende plager, kan rehabilitering under kyndig veiledning være et verdifullt og nødvendig supplement til manuell behandling for å oppnå tilfredsstillende behandlingsresultater og forebygge tilbakefall.


Fysioterapi - Vikingklinikken

Fysioterapeut Stavanger

Gjør noe med smertene. Bestill time hos fysioterapeut i dag!

Bestill time

Frisk gjennom trening og rehabilitering

Våre fysioterapeuter har som hovedmål å få deg frisk gjennom trening og rehabilitering, basert på sin inngående kunnskap om de delene av kroppen vi bruker når vi beveger oss: muskler, sener, ledd, nervesystem, kretsløp og lunger.

Hos oss får du først en grundig undersøkelse basert på din sykehistorie og kliniske tester. Dette for å komme fram til riktig diagnose slik at vi kan gi deg den mest effektive behandlingen. I forbindelse med trening og rehabilitering tilbyr vi også triggerpunktbehandling, trykkbølgebehandling, nålebehandling, massasje, tøying og mobilisering – alt etter hva som fungerer best for deg. Vi får deg på beina igjen!

Såler - Vikingklinikken

Trykkbølge - Vikingklinikken

Trykkbølgebehandling

Forsøk trykkbølgebehandling mot kroniske senelidelser – det virker!

Bestill time

Bli kvitt kroniske senelidelser

Trykkbølgebehandling – ESWT (Extracorporal Shockwave Therapy) – er en behandlingsform som vi hovedsakelig benytter på pasienter med kroniske senelidelser. De vanligste behandlingsdiagnoser er akillesplager, forkalkninger i skuldre, plantar fascitt (hælsmerter), hopperkne (jumpers knee) ogalbueplager (tennisalbue/golfalbue), men andre senelidelser lat seg også behandle med trykkbølgebehandling.

Ta kontakt for en grundig vurdering av dine plager og få effektiv behandling med trykkbølger.

Trykkbølge - Vikingklinikken